torsdag den 29. april 2010

Gør din pc hurtigere

Ved at følge nogle enkle retningslinjer, kan du vedligeholde din computer og holde den kørende. I artiklen beskrives, hvordan du bruger de tilgængelige værktøjer i Windows 7, Vista og XP Service Pack 3 (SP3) til mere effektivt vedligeholde din computer og sikre dine personlige oplysninger, når du er online.

1. Frigør diskplads
Værktøjet Diskoprydning hjælper dig med at frigøre plads på harddisken for at forbedre ydelsen på din computer. Værktøjet identificerer filer, du trygt kan slette, og derefter kan du vælge om du vil slette alle eller nogle af de identificerede filer.

Brug Diskoprydning til at:

• Fjern midlertidige internetfiler.

• Fjern downloadede program filer (såsom Microsoft ActiveX-objekter og Java-applets).

• Tøm papirkurv.

• Fjern midlertidige Windows filer såsom fejl rapporter.

• Fjern valgfri Windows-komponenter, du ikke bruger.

• Fjern installerede programmer, som du ikke længere bruger.

• Fjern ubrugte gendannelsespunkter og skygge eksemplarer fra Systemgendannelse.

Tip: Typisk, fylder ”midlertidige internetfiler” mest plads, fordi browseren cacher hver side du besøger for hurtigere adgang senere.

Hvis du vil bruge Diskoprydning

Window 7 brugere

1.klik Start, klik på Alle programmer, klik på Tilbehør, klik på Systemværktøjer, og klik derefter på Diskoprydning. Hvis flere drev er tilgængelige, kan du blive bedt om at angive, hvilke drev, du ønsker at rengøre.

2.Når Diskoprydning har beregnet hvor meget plads du kan frigøre, skal du rulle gennem ”Filer du ønsker at slette” listen.



3. Fjern afkrydsningsfelterne for de filer, du ikke vil slette, og klik derefter på OK.

◦ For flere valgmuligheder, såsom ”rengør gendannelsestidspunkt”, under beskrivelse, klik på ”rens system filer”, og klik derefter på fanen ”Flere indstillinger”.

4.Når bedt om at bekræfte, at du vil slette de angivne filer, skal du klikke på Ja.

Efter et par minutter, fuldender den processen, og Diskoprydning dialogboksen lukkes, og efterlader din computer renere og med højere ydelse.

For brugere af Windows XP

1.Klik Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, peg på Systemværktøjer, og klik derefter på Diskoprydning. Hvis flere drev er tilgængelige, kan du blive bedt om at angive, hvilke drev, du ønsker at rengøre.



2.I dialogboksen Diskoprydning, skal du rulle gennem indholdet af filer du ønsker at slette.



3.Ryd afkrydsningsfelterne for de filer, du ikke vil slette, og klik derefter på OK.

4.Når bedt om at bekræfte, at du vil slette de angivne filer, skal du klikke på Ja.

Efter et par minutter, fuldender den processen, og Diskoprydning dialogboksen lukkes, og efterlader din computer renere og med bedre ydeevne.

2. Diskdefragmentering er et Windows-værktøj, som konsoliderer fragmenterede filer og mapper på din computers harddisk.. Med dine filer gemt pænt ende-til-ende, uden opsplitning, læses og skrives der til harddisken hurtigere.

Hvornår skal man køre Diskdefragmentering
Ud over at køre Diskdefragmentering med jævne mellemrum ca. en gang om måneden kan du med held også køre den når:

• Når du har kopieret et stort antal filer.

• Din ledig diskplads er på 15 procent eller mindre.

• Du installerer nye programmer eller en ny version af Windows

Hvis du vil bruge Diskdefragmentering:

Windows 7 brugere:

1.Klik Start, klik på Alle programmer, klik på Tilbehør, klik på Systemværktøjer, og klik derefter på Diskdefragmentering.



2.I Diskdefragmentering dialogboksen, skal du klikke på de drev, du vil defragmentere, og klik derefter på Analyser knappen. Efter disken er analyseret, vises en dialogboks, der fortæller dig, om du skal defragmentere drevet.

Tip: Du kan analysere volumen, før defragmentering det for at få et skøn over, hvor længe defragmenteringsprocessen vil tage.

3.For at defragmentere valgte drev, skal du klikke på Defragmenter harddisken knappen. I det aktuelle status område under Progress kolonnen kan du overvåge processen, mens det sker. Når defragmenteringen er færdig vises resultaterne.

4.For at få vist detaljerede oplysninger om defragmenterede disk eller partition, skal du klikke på Vis rapport.

5.For at lukke Vis rapport dialogboksen, skal du klikke på Luk.

6.Du kan også planlægge Diskdefragmentering til at køre automatisk, og din computer kan være oprettet på denne måde som standard. Under ”planlagte opgaver”, kan du slå defragmentering til. Hvis du ønsker at slukke automatisk defragmentering eller ændre frekvensen/hyppighed, skal du klikke på Konfigurer tidsplan. Så ændre indstillingerne, og klik derefter på OK.

7.For at lukke Diskdefragmentering værktøjet, skal du klikke på knappen Luk på titellinjen i vinduet.


Hvis du vil bruge Diskdefragmentering:

1.Klik Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, peg på Systemværktøjer, og klik derefter på Diskdefragmentering.



2.I Diskdefragmentering dialogboksen, skal du klikke de drev, du vil defragmentere, og klik derefter på Analyser knappen. Efter disken er analyseret, vises en dialogboks der fortæller dig, om du skal defragmentere det analyserede drev.

Tip: Du kan analysere, før defragmentering for at få et skøn over, hvor længe defragmenteringsprocessen vil tage.

3.For at defragmentere vælg et drev og klikke på Defragmenter knappen. Bemærk: I Windows Vista, er der ingen grafisk brugergrænseflade til at påvise de fremskridt, men din harddisk defragmenterer stadig.

Når defragmenteringen er færdig vises resultaterne.

4.For at få vist detaljerede oplysninger om defragmenteringen, skal du klikke på Vis rapport.

5.For at lukke Vis rapport dialogboksen, skal du klikke på Luk.

6.For lukke Diskdefragmentering værktøjet, skal du klikke på knappen Luk på titellinjen i vinduet.

3. Find og reparere disk fejl
Ud over at køre Diskoprydning og Diskdefragmentering til at optimere computerens ydeevne, kan du tjekke integriteten af filer gemt på harddisken ved at køre Fejlfindingsværktøjet.

Når du bruger din harddisk, kan det udvikle dårlige sektorer. Dårlige sektorer bremser harddiskens ydeevne og til tider gøre det at gemme data vanskeligt eller endog umuligt. Fejlkontrol scanner harddisken for beskadigede sektorer, og scanner for fejl i filsystemet for at se, om bestemte filer eller mapper er malplaceret.

Hvis du bruger din computer dagligt, bør du køre dette hjælpeprogram en gang om ugen for at hjælpe med at forhindre tab af data.

Kør Fejlfindingsværktøjet:
1. Luk alle åbne filer.
2. Klik på Start, og klik derefter på Denne computer.
3. I vinduet Denne computer, højreklikker du på den harddisk du ønsker at søge efter beskadigede sektorer på, og klikker derefter på Egenskaber.
4. I dialogboksen Egenskaber skal du klikke på indstillinger/tools fanen.
5. Klik på Undersøg nu knappen.
6. I tjek Disk dialogboksen (kaldet fejlsøgning i Windows 7), skal du vælge Scan efter / genopret beskadigede sektorer, sæt dit kryds og klik derefter på Start.



Hvis dårlige sektorer er fundet, vælger du at rette dem.

Tip: Vælg kun "automatisk fejl i filsystemet" afkrydsningsfeltet, hvis du tror at din disk indeholder dårlige sektorer.

4. Beskyt din computer mod spyware
Spyware indsamler personlige oplysninger, uden at lade dig vide, og uden at bede om tilladelse. Fra websteder du besøger, til brugernavne og adgangskoder, spyware kan sætte dig og dine fortrolige oplysninger i fare. Ud over privatlivets fred, kan spyware hæmme din computers ydeevne. For at bekæmpe spyware, kan du overveje at bruge PC sikkerhed scanning fra Windows Live OneCare. Denne scanning er en gratis service og vil hjælpe at søge efter og fjerne virus.



I næste del kigger vi bla. på de processer der kører på din pc – og hvordan man med held kan slå en del af dem fra.. vi kigger også lidt på hukommelsen og optimering heraf.

søndag den 25. april 2010

Billige edb priser

Når man skal finde billige priser på nettet, så findes der to udemærkede sider hvor man hurtigt kan finde frem til den billigste pris.

Pricerunner og EDBpriser

Siderne udemærker sig ved at være super nemme at bruge og de giver altid et godt resultat. I en tidligere blog skrev jeg om den nye Macbook, prøv feks. at finde prisen for denne - yep!.. min pris er rigtig billig. :)

Så stop med at betale for meget - du er hermed blevet gjort opmærksom på de to bedste prissammenligningssites i DK.





EDBpriser fokuserer kun på EDB udstyr (skærme, pc, bundkort osv.)

Du finder EDBpriser her: EDBpriser.dk





Pricerunner fokuserer på flere forskellige produkter, ikke kun på PC udstyr.

Du finder Pricerunner her: Pricerunner.dk

lørdag den 24. april 2010

Gratis antivirus programmer

Normalt når man i dag får slæbt en ny PC med hjem, så følger der gerne alverdens programmer med.. og i særdeleshed Norton Antivirus - et program der er notorisk kendt for at drille..

Man får typisk 1 års gratis abonnement, men så slutter festen også.. og hvad gør man så?

Svaret ligger i et af de utallige gratis antivirus programmer som ligger på nettet. Jeg kan anbefale to antivirusprogrammer og begge er 100% gratis.

AVG og AVAST.


AVG henter du på denne side: AVG FREE ANTIVIRUS

Anbefaler: PCWORLD AVG Artikel


AVAST henter du på denne side: AVAST FREE ANTIVIRUS

Anbefaler: PCWORLD AVAST Artikel

Personligt har jeg selv kørt med AVG i flere år, men hvilken man vælger af de to ovenstående er en smagssag - men husk på at bare fordi du her et antivirus program installeret, så betyder det ikke at du er 100% sikret. - Mere herom i mine senere golgs.

Ønsker du den fulde version af AVAST ANTIVIRUS, så kan du spare 10% ved at bestille den gennem min reklame i bunden af blogindlæggene.

Køb billig macbook

Macbook hvad kan man sige?.. den er flot! og selvom jeg normalt er en pc mand, så ønsker kæresten..well!..og jeg da sådan en fætter.

Desværre lever Mac ikke helt op til de behov jeg har, jeg spiller nemlig pc spil og her kan Mac så ikke følge med. Men omvendt så kommer vi ikke uden om at designet er i top.

Jeg overvejer kraftigt at købe denne Macbook.. og på nettet har jeg fundet den til 7.149,00 kr. hvilket for mig lyder som en fair pris og jeg har tjekket den på Pricerunner - pricerunner er et onlinesite hvor man ken tjekke prisen på de produkter man godt kunne tænke sig at købe. Jeg skriver noget mere om denne side senere.

Du kan købe din Macbook her: Pixmania

Så må vi jo håbe at kæresten bliver glad..

Nå men det var også bare en lille indskydelse.. jeg smider snart nogle flere vejledninger og anbefalinger ind.

fredag den 23. april 2010

Gratis antivirus på dansk

For de som ikke er så glade for engelsksproget software, der kan jeg anbefale Security Essentials fra Microsoft.

Godt nok ville jeg anbefale AVG antivirus eller AVAST antivirus, men ingen af de to er endnu oversat til dansk.

Microsofts forsøg ud i en antivira er nu også helt reelt og kan fint bruges.. skal man bruge en dansk udgave.

Programmet kan hentes her: Download her

Hent advanced system care.



Min første indholdsblog har jeg valg skal handle om Advanced Systemcare fra iObit.

Dette software vil hurtigt kunne hjælpe den mindre erfarne PC bruger, med at rydde op på computeren. Programmet er, efter en hurtig opsætning, stort set selvkørende.

Programmet udfører bla. systemoprydning, gør din computer hurtigere, defragmenterer, renser for malware osv.

Hent programmet her. Iobit FREE

Er du ved muffen og virkelig ønsker at udnytte alle mulighederne i programmet, så kan du købe betalingsprogrammet her: Iobit Professionel

Se hjemmesiden: Iobit.com

Jeg vil råde brugeren til at kører programmet manuelt og én gang om ugen.

Dette program er ikke en erstatning for et antivirusprogram.

Pc hjælp gratis

Alle mine vejledninger på denne blog vil selvfølgelig være helt gratis - dog tillader jeg mig lidt reklame på min blog.. ja, jeg ved at det er træls med reklamer, men jeg skal gøre mit for at de som ligger på bloggen, også er relevante for indholdet.

Indledning

Velkommen til min blog om IT.

Her vil jeg blogge om de erfaringer, jeg har gjort mig igennem de sidste 10 år som IT Supporter.

Jeg får jævnligt forespørgelser om div. problemer med folks PC og med denne blog vil jeg se om de folk ikke kunne blive lidt selvhjulpne, ved igennem vejledninger og anbefalinger at sikre og rydde op på dere hjemmePC.

Jeg vil ligeledes bolgge om div. nyheder fra min hverdag - men.. selvfølgelig omhandlende "IT".